Зменшення споживання м’яса може стримати глобальне потепління

Ще не все втрачено і людство ще може стримати глобальне потепління на рівні 1,5 градуса за Цельсієм, вважають в ООН.
Для цього необхідні зміни як на рівні держав, так і на рівні споживачів, передає «Німецька хвиля». Зокрема, концерни з виробництва м’яса та молока спричиняють більше викидів парникових газів в атмосферу, ніж нафтова промисловість.
Такого шокуючого висновку дійшли дослідники американського Інституту сільського господарства та торговельної політики. 
У середньому житель Німеччини з’їдає близько 60 кг м’яса на рік, українці — близько 50. Аби стримати глобальне потепління, споживання м’ясної продукції треба зменшити хоча б до 22 кг на людину до 2030 року.
Відмова від м’яса або зменшення його споживання — це лише один із багатьох способів, як кожен може зменшити парникові викиди в атмосферу.

Добавить комментарий