Королева літа – суниця

Суничне варення
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти: цукор – 1,2 кг, суниця – 1 кг.
Спосіб приготування: суницю вимити, покласти у велику миску, засипати цукром і залишити в прохолодному місці на 8-10 годин.
Перекласти ягоди в таз або каструлю, поставити на вогонь і дати закипіти. Зменшити вогонь і варити, періодично помішуючи і збираючи піну, приблизно 25 хв.
Гаряче варення розлити у сухі стерилізовані банки. Поставити на стерилізацію – півлітрові банки на 10 хв., літрові – на 20 хв. Закрити кришками, дати охолонути до кімнатної температури і поставити на зберігання в темне прохолодне місце.

Лимонні мафіни з суницею

Час приготування: 35 хв.
Інгредієнти: борошно – 375 г, розпушувач – 1,5 ч. ложки, цукор – 200 г, лимон – 1 шт., яйця – 2 шт., вершкове масло – 90 г, молоко – трохи менше 1 склянки, суниця – за смаком.
Спосіб приготування: змішайте борошно, цукор, розпушувач і терту цедру лимона. У центрі зробіть заглиблення.
Розтопіть вершкове масло. З лимона видавіть сік, перелийте в мірну склянку і відміряйте його кількість. Це потрібно для того, щоб знати, скільки молока нам знадобиться. У цілому, рідини повинно вийти 250 мл. Змішайте масло, сік і яйця. Влийте потрібну кількість молока. Вилийте рідину в заглиблення і розмішайте ложкою до однорідної маси.
Засипте суницю і ще раз перемішайте.
Викладіть тісто у форми і випікайте при температурі 210°С приблизно 20 хв.

Гратен із ягід  з анісовим лікером

Результат пошуку зображень за запитом "аніс"

Час приготування: 30 хв.
Інгредієнти: полуниця – 500 г, малина – 125 г, суниця – 125 г, цукор – 1 ст. ложка, сік 1 лайму.
Для приготування гратену: вершки (33% жирності) – 80 мл, 8 яєчних жовтків, цукор – 75 г, анісовий лікер – 3-4 ст. ложки, аніс – для оздоблення.
Спосіб приготування: полуницю поріжте на 4 частини. Змішайте полуницю, малину і суницю, додайте цукор і сік лайму.
Приготуйте грабен: вершки збийте до щільної піни. Жовтки розітріть із цукром до білого кольору. До жовтків обережно додайте збиті вершки і лікер, перемішайте.
На дно жаростійких формочок викладіть ягоди. Зверху викладіть гратен.
Випікайте в розігрітій до 150°С духовці 5-10 хв. до золотистого кольору.
Гратен подавайте гарячим, прикрасивши анісом. За бажання, анісовий лікер можна замінити будь-яким іншим лікером.

«ЛВ» №5-6, 2018р.