Розведення форелі на Закарпатті (відео)

 

Форель належить до родини лососевих і як горбуша та харіус ідуже вибаглива– водиться виключно у чистих водоймах, а тому наявність цієї риби є екологічним індикатором. Внаслідок несприятливої екологічної ситуації , інколи діяльності браконьєрів та інших чинників кількість форелі у річках та струмках почала зменшуватися.
У Турбатському лісництві аби вберегти цю рибу від зникнення та продовжити традицію предків, а точніше відновити, форель почалиштучно відтворювати у спеціальних рибниках. Форель вимагає постійної проточної води, з великою кількістю кисню,а також відповідної температури – не більше 18 градусів. Наразі в лісництві 3 рибники, проте з часом їх має бути 5. До речі, зі слів лісівників чимало жителів Тячівщини та Рахівщини намагаються в домашніх умовах також розводити форель. Спонукає їх те, що в річках її заборонено ловити, а от поласувати нею любить багато хто.