Екологічний… імбирний пряник

VjaTwTWaL8g

Дарувати й отримувати подарунки – втішна справа. Часто задоволення від ролі дарувальника куди приємніше, ніж одержувача. Спостерігати усмішки, радість, захват, особливо якщо презент – твоїх рук витвір.
У січневому номері «ЛВ» спілкуємося з дизайнером, креативною людиною Катериною Демидюк. Під час інтерв’ю лучанка пригощає мене імбирними сніжинками. Сказати, що вони смачні – не сказати нічого. Проте довго не хотілося надгризати казкове печиво: надто миловидний витвір мистецтва.
– Почала займатися випічкою два роки тому, – каже співрозмовниця. – Мене спонукали гарні фото імбирного новорічного печива, які побачила у знайомої. Виникло бажання спробувати себе у солодкій справі, заодно порадувати рідних. Спекла, вийшло і пішло-поїхало. Пригадую, як мій хлопець подарував кілька наборів формочок, мовляв, твори. Після виготовлення печива хотілося практикувати й інші види десертів: брауні, американське печиво, ягідні пироги, торти… З якогось «енного» разу почало виходити!
Катерина зазначає, що виробництво імбирного печива займає в середньому 2-3 дні. Протягом одного дня дівчина готує тісто, випікає самі пряники. Наступний день-два – художнє оформлення виробів. Залежно від складнощів малюнка та кількості задіяних кольорів розмальовка може займати від декількох годин до цілого дня.
– Для виготовлення імбирного печива застосовую тільки натуральні інгредієнти: борошно, цукор, масло, мед, прянощі, наприклад, кориця, мускатний горіх, імбир, сіль. Щоб намалювати картинки на спечених виробах, використовую глазур, яку також роблю сама. Найголовніший інгредієнт моєї випічки – це любов, – посміхається лучанка.
У новорічні свята Катерина активно працювала над кількома масштабними замовленнями. Зокрема, батьки просили зробити подарункові упаковки печива дітям у дитячий садок. Також майстриня виготовила 20 великих імбирних ялинок заввишки 20 см, завширшки – 14 см, які відправили солдатам у зону АТО.
– Маю грандіозні плани для розвитку пекарської справи, – каже співрозмовниця. – Відколи почала отримувати замовлення, зрозуміла, що людям направду це потрібно. Тому є велике бажання продовжувати випікати. Крім печива, планую виготовляти на продаж іриски, пироги (солодкі і не тільки), капкейки, пончики та інші різновиди солодощів.

Тетяна МИЗНІКОВА

Фото з архіву Катерини ДЕМИДЮК