Готуємо з ЛВ. Лінива паска

Лінива паска зі швидким замісом

Лінива паска зі швидким замісом

Інгредієнти

борошно пшеничне600 г.
яйця1 шт.
жовтки яєчні4 шт.
молоко свіже300 мл
дріжджі живі25 г.
изюм100 г.
курага50 г.
сіль3 г.
цукор180 г.
коньяк20 мл
масло вершкове150 г.
сік апельсину100 мл
цедра апельсину1 ст.ложка
Розраховано на 10 порцій


ПРИГОТУВАННЯ:
Промиті родзинки та промиту нарізану курагу проварити у суміші апельсинового соку і коньяку приблизно 5 хвилин, поки вся рідина не випарується. Вистудити та обваляти у столовій ложці борошна.
Молоко нагріти до 37*С, сполучити з дріжджами, 50 г цукру, сіллю. перемішати і залишити на 15 хвилин. Яйце і жовтки збити з рештою цукру до пухкої маси. Вмішати цедру, дріжджову суміш та просіяне борошно. В кінці шматочками у 5-6 прийомів вмішати вершкове масло кімнатної температури. Мішати тісто ложкою чи лопаткою 5 хвилин. Тісто буде дуже липким, але борошна не додавати. Накрити рушником та залишити у теплому місці на 1 годину. Вмішати родзинки, курагу і залишити тісто на 45 хвилин. Розкласти тісто у підготовлені форми не більше, ніж на 1\3 об’єму. Накрити рушником і залишити у теплому місці на 45 хвилин. Випікати при 180*С 15 хвилин, а потім при 160*С приблизно 20-25 хвилин до готовності (до сухої скіпки).

СМАЧНОГО.