Готуємо з ЛВ на Великдень. Паштет із печінки з журавлиновим желе

Інгредієнти

печінка теляча500 г.
Шпондер копчений80 г.
масло вершкове50 г.
Цибуля100 г.
вершки 33%75 мл
яйця2 шт.
коньяк25 мл
сіль, перець
журавлина200 г.
вода холодна30 мл
цукор20 г.
желатин3 г.
Розраховано на 10 порцій


ПРИГОТУВАННЯ::
Печінку вимочити у воді, а потім вирізати протоки і зняти плівку. Нарізати печінку середніми шматками.
У пательню викласти вершкове масло і нарізаний кубиками шпондер. Прогрівати, помішуючи, доки витопиться жир, а потім докласти нарізану кубиками цибулю і тушкувати, помішуючи, до м’якості. Додати шматки печінки і готувати 3 хвилини(печінка має лише схопитись). Додати коньяк і прогріти 30 секунд. Зняти з вогню. Збити усе блендером до абсолютно однорідної маси, протерти її через мілке металеве сито і приправити сіллю, щіпкою цукру, перцем. Окремо збити яйця з вершками та спеціями і сполучити з печінковою масою. Добре вимішати і розкласти по невеликим керамічним формочкам. Викласти формочки у деко з бортиками і налити в деко стільки води, щоб вона доходила до 2\3 висоти формочок. Випікати при 140*С 40 хвилин. Вийняти з духовки і залишити до вистигання.
Для желе журавлину подрібнити блендером, сполучити з цукром і довести до кипіння. Желатин перемішати з водою, залишити на 10 хвилин, а далі викласти у киплячу журавлинову масу, зняти з вогню і перемішати до розчинення желатину. Розлити згори по формочках на паштет. Відправити у холодильник на 1-2 години.