Смачно до ВЕЛИКОДНЯ. СИРНА ЗАВАРНА ПАСКА

Поряд із дріжджовою пасхальною випічкою дуже популярним є і сирний варіант паски, який формується у спеціальних пластикових або дерев’яних формах. Але якщо у вас немає такої форми – не біда. Скористайтеся будь-яким відповідним гаджетом з наявних вдома, наприклад, ситом, друшляком або формою для сиру чи рікоти, як у мене. Обіцяю, буде божественно смачно!  

 

Час підготовки15 хвилин
 Час приготування15 хвилин
 Час на охолодження6 годин
 Порції6-8 

CКЛАДОВІ

  • 700 г Сир (Творог)
  • 350 мл Вершки (не менше 30% жирності)
  • 5 шт. Яєчний жовток
  • 150 г Цукор
  • 10 г Цукор ванільний
  • 100 г Вершкове масло (разм’якшене)
  • 1 шт. Лимон
  • 50-75 г Мигдаль (смажений)
  • 1 дрібка Сіль
  • Для сирної паски нам потрібен досить сухий і жирний сир. Для отримання легкої кремової консистенції перетріть сир (700 г) через сито або перебийте блендером. Оберіть варіант на свій розсуд. Блендером трохи простіше і швидше, але й з ситом результат буде нічим не гірший.
  • З’єднайте в мисці жовтки (5 шт.) з цукром (150 г) і ванільним цукром (10 г). Добре перетріть їх вінчиком до білого кольору.
  • Налийте в сотейник вершки (200 мл) і прогрійте на невеликому вогні при постійному помішуванні до появи пари над поверхнею.
  • Перелийте вершки в миску до жовтків і добре перемішайте вінчиком.
  • Поверніть отриману суміш в сотейник.
  • На маленькому вогні при постійному помішуванні заваріть суміш до легкого загустіння. Повинна вийти консистенція рідкої сметани.
  • Додайте заварені жовтки і розм’якшене вершкове масло (100 г) до сирної маси.
  • Добре перемішайте до повного об’єднання. На цьому етапі можете за бажанням додати цедру лимона або апельсина, натерту на дрібній тертці. Цедра додасть пасці приємного цитрусового аромату.
  • Решту вершків (150 мл) збийте міксером до щільних стійких піків.
  • Дуже акуратно вмішайте вершки у сирну масу за допомогою силіконової та лопатки.
  • Мигдаль (50-75 г) крупно порубіть ножем і додайте до маси. Знову перемішайте, щоб горіхи рівномірно розподілилися. Мигдаль можна замінити родзинками або іншими улюбленими цукатами і горіхами.
  • Форму для паски вистеліть марлею в два шари і наповніть її сирною масою. Поставте в холодильник мінімум на 6 годин, щоб маса застигла. Готову сирну паску переверніть на блюдо, приберіть марлю і прикрасьте на свій смак.

СМАЧНОГО